Hidegfrontot hoz a hétvége

2017. június 9. 12:18 2017. jún. 9. 12:18

Ha teheti, menjen strandolni ebben a szép kora nyárban, azzal viszont számoljon, hogy szombaton megázhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombat hajnaltól északnyugat felől hidegfront, délutántól magassági hidegfront érkezik fölénk. A frontok előtt és a frontokon záporok, zivatarok alakulnak ki, amelyeket erős vagy viharos szél, esetleg jégeső (nagyméretű jég esélye alacsony) kísér. Néhány zivatarfelhő környezetében károkozó szélroham sem zárható ki. Egy-egy gócban (elsősorban keleten) igen kis valószínűség mellett felhőszakadás is előfordulhat.

A szakemberek szerint június 10-ére virradóan a legalacsonyabb hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, de keleten a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Vasárnap jobb idő lesz a szakemberek szerint. Június 11-én sok napsütés várható az Alföldön és az Északi-középhegységben több, másutt kevesebb gomolyfelhővel. Az északi, északkeleti szél helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Hétfőn igen szuper időre van kilátás, a meteorológusok szerint napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Az Alpokalján lehet több felhő, ott késő délután, este néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, az idő pedig melegszik: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.