Fénymásolt magának némi forintot

2017. június 12. 09:50 2017. jún. 12. 09:50

Kreatív módon próbált segíteni szűkös anyagi helyzetén egy drávaszabolcsi férfi, az egészben pedig az a legmeredekebb, hogy majdnem bejött neki a trükk.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat egy drávaszabolcsi férfi ellen, aki pénzt nyomtatott, majd azzal vásárolt.

A férfi 2017. májusában elhatározta, hogy szorult anyagi helyzete miatt pénzt fog nyomtatni, ezért vásárolt egy fénymásolós nyomtatót.

A férfi először tízezer forint címletű bankjeggyel próbálkozott oly módon, hogy a papírpénzt lefénymásolta, majd kinyomtatta. Ezen próbálkozása azonban a férfinak nem járt eredménnyel, ugyanis a két oldal nem fedte egymást, ezért azokat nem használta fel.

Ezután a vádlott ötezer forintos bankjegy másolásával próbálkozott, melynek során sikerült kettő olyan darabot készítenie, amelyet megfelelő utánzatnak tartott.

Ezt követően a vádlott lakóhelyén egy-egy boltban vásárolt a hamis bankjegyekkel, melynek során az eladók a pénz hamis voltát nem vették észre. Később azonban kiderült, hogy azok nem igazi bankók.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi a pénzhamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.