Nincs ennél fontosabb kérdés Fodor Ibolyáról

2017. június 12. 16:19 2017. jún. 12. 16:19

Jelesül, hogy mi lesz nélküle a Pécsi Értéktár Bizottsággal. Hiszen Fodor Ibolyát eredetileg a grémium magas szintű munkájának támogatására szánták. Akkor mi lesz most a pécsi értékekkel?

Éppen egy hónapja nyeles atombombaként robbantottuk a hírt, hogy Fodor Ibolya a Pécsi Értéktár Bizottságban polírozhatja tovább amúgy is igen fényes politikai karrierjét.

A folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Fodor Ibolya körül már kezdett furcsa csend honolni, amikor kiderült: Páva Zsolt a fenti grémium tagjává tenné. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, pár napon belül például ismét feljelentették a pécsi közgyűlésbe a Fidesz színeiben bejutott, azóta függetlenedett képviselőt.

Ám ami a legfontosabb: egy közlemény tanúsága szerint bár Páva Zsolt tiszteletben tartotta Fodor kérését, a Fidesz-KDNP könyörtelen frakciója ezt határozottan elutasította.

Igen ám, de Fodort bizottsági taggá avanzsálni kívánó előterjesztés így szólt (előre is bocsánat a bokáját törve megbotló mondatért, de szokásunkkal ellentétben most szó szerint idézünk):

„A Bizottság eddigi magas szintű szakmai munkáját támogatására indokoltnak tartom a Bizottság tagjainak létszámát 1 fővel emelni, az SZMSZ-ben 6 főben meghatározni”.

Na igen, de most, hogy Fodor Ibolya mégsem lesz a bizottság tagja, ki fogja támogatni a bizottság szakmai munkáját? Kell-e attól tartani, hogy a grémium teljesen lezüllik, oda lesz a magas szint, az enyészet leselkedik majd a pécsi értékekre?

Hamarosan kiderülhet, hiszen csütörtökön a Fodor Ibolya munkáját nélkülöző bizottság beszámol a munkájáról a városi közgyűlés előtt. Az előterjesztésből kiderül: 2017 első felében 2, azaz kettő érték került be a település értéktárba: a Pro Pannonia Kiadó munkássága és az orgonaépítés, ezen belül is a kertvárosi református templom orgonája.

Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután.

Mondjuk megkerestük Fodor Ibolyát is, hogy miben látja a bizottságbéli szerepét, vannak-e már ötletei, hogy milyen pécsi értékeket fedez majd fel, de nem válaszolt. Kezd ez a dolog az értéktár bizottság és Fodor Ibolya között egy se veled – se nélküled kapcsolattá válni. Nagy kérdés, hogy az elmaradt összeolvadásnak Fodor vagy a bizottság lesz-e a nagyobb vesztese.