33 fokkal tér vissza az igazi nyár

2017. június 18. 12:55 2017. jún. 18. 12:55

Igazi kánikula feledteti a nyár szombati botlását, sőt, a hét közepén már hiányozni fog egy kis hidegfront. Ami meg is jön.

Az Időkép szerint a június szombati szeszélyének hétfőre már nyoma sem lesz. Egyre több napsütés várható a folytatásban, a szél mérséklődik (a legfőbb ideje - szögeznénk le), a délkeleti országrész lehet huzatosabb. A hét első napjának hajnalán 11-16 fokot mérhetünk, a legmelegebb nappali órákban pedig 27-32 fok várható.

Kedden napos, száraz idő várható, szinte alig lesz felhő az égen - nyugtat meg mindenkit az előrejelzés. A déliesre forduló légmozgás mérsékelt marad, a hőmrő pedig 29-33 fok közötti értékeket mutat majd.

Mielőtt azonban felolvadnánk, mint az aszfalt, szerdán újabb hidegfront érkezhet záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északias széllel. Emiatt csütörtökön ismét néhány fokot mérséklődik a nappali felmelegedés, 23-28 fokot mérhetünk majd, ami azért még így sem lesz olyan vészes, mint a most elmúlt szombat. Csapadékra nem, szélre viszont kell számítani.

Röviden: ha strandolna, keddig ütemezze be a csobbanást.