Szerdán lecsap a hőség a régióra

2017. június 20. 11:16 2017. jún. 20. 11:16

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére, érintett Baranya, Tolna és Somogy is.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ szerdára a hőség miatt. A számok tükrében ez annyit jelent, hogy a napi középhőmérséklet eléri vagy meghaladja a 25 fokot.

A prognózis szerint az egész Dél-Dunántúlon üvöltve fog izzadni a testünk, de tőlünk keletebbre is hasonlóan kellemes időre lehet számítani:

Az elsőfokú figyelmeztetés kategóriájába sorolt időjárási események nem szokatlanok, de potenciális veszélyt jelenthetnek, ezért tanácsos elővigyázatosnak, óvatosnak lenni, főként az időjárási hatásoknak jobban kitett tevékenységek során. Célszerű ilyenkor a szokásosnál gyakrabban és részletesebben tájékozódni a várható időjárás felől.

A napi középhőmérsékletet úgy számítják ki, hogy összeadják a reggel hétkor, délután egykor, este hétkor és éjjel egykor mért adatokat, majd elosztják néggyel. Amennyiben a napi középhőmérséklet 25 fok körül van, akkor ebből következik, hogy napközben gatyarohasztó melegre van kilátás.