Július közepéig még szívnak az autósok az egypúpúnál

2017. június 25. 12:34 2017. jún. 25. 12:34

Tovább tart a tervezettnél az Árpád-hídnál zajló gázvezeték-rekonstrukció, az április 21-i induláskor még 8-9 hétre saccolt munka vége most az E.ON szerint július közepén várható. A munka június 26-án fordul finisbe, új forgalmi rendre kell készülni.

Kisnyomású gázvezeték cseréje indult meg a Zólyom és az Alsómalom utcában még április 21-én, mely kissé körülményessé tette a közlekedést - főleg a reggeli és a délutáni csúcsban - az Árpád-híd előtti szakaszon.

A forgalmas útszakaszon zajló munkát számos egyeztetés előzte meg, pl. busz ki-be állási próba annak érdekében, hogy a munkaárkok környezetében is folyamatosan biztosítható legyen a buszközlekedés. Az előkészítésben a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., a Tüke Busz Kft., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a BIOKOM munkatársai is részt vettek - közölte az E.ON.

A kivitelezés szakaszokra tagolódott annak érdekében, hogy a helyi járatos autóbuszmegálló és a Vásárcsarnok megközelítése, valamint a távolsági buszok közlekedése a kivitelezés teljes idejére biztosítható legyen.

Június 26-án, hétfőn az E.ON legfrissebb tájékoztatása szerint az utolsó ütem kezdődik, a munkálatok a Vásárcsarnok keleti sarka és a Bajcsy-Zsillinszky utca között indulnak majd.

Az új ütemmel új forgalmi rend is érkezik. Hétfőn reggel 8 órától a Zólyom utcába és a vásárcsarnok területére a Nagy Lajos király utca felől lehet majd behajtani, a Bajcsy-Zsillinszky utca felől tilos lesz a behajtás a Zólyom utcába.

A közlemény szerint a távolsági autóbusz forgalom is megváltozik, a beérkező buszok kizárólag a felüljáró felőli bejáraton érkeznek az állomásra.

Ennek az ütemnek, és egyben a teljes gázvezeték-cserének a várható teljes befejezése az energiaszolgáltató legfrissebb tájékoztatása szerint július 16-a, vasárnap. A jelek szerint egy kicsit tovább tart a munka a tervezettnél. Az áprilisi kezdés előtt 8-9 héttel számolt az E.ON, így az akkori tájékoztatást nézve számításaink szerint most hétvégén lett volna esedékes a munkálatok befejezése.