Szekszárdon kisebb özönvizet okozott a Baranyára is leselkedő heves zivatar

2017. június 25. 10:29 2017. jún. 25. 10:29

Heves zivatar és felhőszakadás miatt másodfokú figyelmeztető előrejelzés és elsőfokú riasztás van érvényben Baranyában. Szekszárdon kisebb özönvizet okozott.

Másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya megyére heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt (amely jéggel és károkozó széllel is járhat), ráadásul már a riasztást is kiadtak ugyanezen okok miatt a megye összes járására.

(És a hőség miatt is kiadtak egy figyelmeztető előrejelzést Baranyára.)

A meteorológiai szolgálat szerint "a nap második felében, kiemelten a késő délutáni, esti órákban nyugat felől újabb kiterjedt zivatarrendszer valószínű. Nagyobb eséllyel a Dunántúl középső és déli tájain, a középső országrészben és az Alföldön a kelet, északkelet felé áthelyeződő heves zivatarokhoz több helyen viharos, helyenként 80-100 km/h-s szél, nagyobb méretű jég és 30-60 mm csapadék társulhat. Zivatarlánc kialakulása esetén a déli országrészben 120 km/h-t meghaladó szélrohamok is előfordulhatnak."

Szekszárdot kevesebb mint egy órája kapta el a vihar, született is pár videó az esetről, amiket a teol.hu gyűjtött egy csokorba: