Csak-csak szivárog a rohadt brüsszeli pénz a fideszes potentátokhoz

2017. június 27. 07:13 2017. jún. 27. 07:13

L. Simon fitneszedző felesége sem volt elég fürge hozzá, hogy elugorjon a brüsszeli agrármilliók elől, így érthető, hogy a trafikbotrányban elhíresült Horváth István angoltanár nejének esélye sem volt. Bírálóbizottságok ássák alá a kormánypropagandát, a fideszes politikusok feleségei tehetetlenek. Ezeknek ott nyugaton semmi se drága…

A fideszes politikusokhoz és feleségeikhez vándorló uniós pénzekről legutóbb a Magyar Nemzet cikkezett.

Agrárium a kultúra és a fitnesz metszetében

A Brüsszelt hetedíziglen elátkozó kormánypropaganda egyik négylábon járó cáfolata L. Simon László és felesége. A bukott kulturális államtitkár – ezt a Magyar Nemzet mondja, nem mi, nem is ismerjük ezt a szót - és fitneszedzőként dolgozó felesége Simon és Simon Mezőgazdasági Kft-jének tényleg de tényleg semmi köze nincs a hatvanas évek legendás vokálduójához.

Azért még elég jól muzsikál: 32 millió forinthoz jut az unió vidékfejlesztési programjából. A látszólag kegyvesztetté vált politikus feleségének egy másik érdekeltsége is pályázott, és nyert. Az Agárdi Aratrum Kft. több mint 35 millió forint kifizetésére vár (egyébként mindkét cég már korábbi uniós pályázatokon is sikeresen szerepelt) – írja az MNO.

Pályázaton nyert trágyatárolónak nincs szaga

Hogy régiónk se maradjon ki: a trafikbotrány után hírhedté vált fideszes politikus, Szekszárd volt polgármestere, Horváth István felesége is a kormányprogandára rontó brüsszeli milliók áldozata lett. A Magyar Nemzet cikke szerint az angoltanárként dolgozó hölgy cége, a Bikácsi Agrár Kft. 47 brüsszeli millió elnyerését volt kénytelen elkönyvelni legutóbb, tovább súlyosbítva azt a 27 gonosz uniós milliót, amiből trágyatároló épülhet majd.

Gazdálkodó jogászokból sosem elég

Korábban a Blikk összesítette a politikusfeleségek cégei által 2016-ban elnyert uniós agrárpénzeket. Ott L. Simon és Horváth feleségeihez a Fidesz mohácsi származású politikusa, Bánki Erik – amúgy jogász végzetségű – arája zárkózott fel 18,5 millió forintos elnyert támogatással.