Kitiltanák a motoros hajókat a Balatonról

2017. július 1. 14:44 2017. júl. 1. 14:44

Kitiltanák a belső égésű motoros hajókat a Balatonról, a jövőben csak elektromos meghajtásúak közlekedhetnének a Magyar Turisztikai Ügynökség tervei szerint. A cég az autókat is háttérbe szorítaná a magyar tenger körül a tömegközlekedés fejlesztésével.

Alaposan megváltozhat a balatoni hajózás, ha bejön az, amiről Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója beszélt nemrég egy balatonfüredi sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató ugyanis arról számolt be, a turisztikai ügynökség ötlete az, hogy a jövőben ne közlekedhessenek belső égésű motorral felszerelt hajók a Balatonon, hanem az elektronikus meghajtásúaké legyen a terep.

A szabályozás a vitorlásokat nem fogja érinteni - tette hozzá.

Mindemellett a Balaton környékén az autókat is visszaszorítanák, ezt elsősorban a hajós, a biciklis és a tömegközlekedés fejlesztésével kívánják elérni.

A Bahartnál egyébként már 2015-ben felmerült az ötlet a Válasz.hu cikke szerint, hogy átálljanak hibrid, vagy tisztán elektronikus meghajtású hajókra, ezzel is biztosítva a Balatont a felnövekvő generációnak.