A heti menü: szeles felmelegedés záporokkal

2017. július 3. 06:57 2017. júl. 3. 06:57

A hétvégi hidegfront után újfent magára talál a nyár, a hét közepén már újfent 31 fok lehet. A szél viszont lobogtatni fogja a hajunkat, és egy-egy zápor is meglephet minket.

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Főként az ország középső harmadában néhány helyen kialakulhat futó zápor. Az északi, északnyugati szél napközben ismét többfelé megerősödik, a hőmérséklet napközben 23 és 27, késő este 15 és 20 fok között valószínű.

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható, a szakemberek szerint csapadék általában nem lesz, de az északnyugati határvidéken egy-két zápor esetleg előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, az északi megyékben meg is erősödik, éjjel és hajnalban 9-16, nappal 25-29 fok lesz.

Szerdán szintén gomolyfelhős, napos idő lesz a menü, délután, este az északi megyékben helyenként zápor, zivatar is előfordulhat, emellett a nyugatias szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul - írja a meteorológiai szolgálat.

Csütörtökön is maradnak a gomolyfelhők, de szerencsére a napsütés is, minndössze elszórtan lehet zápor, zivatar. A nyugati szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. Folytatódik a felmelegedés: legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között lesz.