Bánki, a felesége és a tao: szárnyal a röplabda

2017. július 10. 17:29 2017. júl. 10. 17:29

Egy hónapja sincs, hogy Bánki Erik módosító javaslatára a röplabda tao-pénzekkel támogatható látványsport lett, máris itt az első nemzetközi strandröpi bajnokság. Bánki felesége szerint a munkájuk elismerése ez, és a „szexi” sportágé.

Mint ismert, Bánki Erik baranyai illetőségű fideszes országgyűlési képviselő, a Parlament gazdasági bizottságának vezetője alig egy hónapja olyan módosítót terjesztett be, amely miatt látványcsapatsporttá vált a röplabda, amit emiatt már tao-pénzekkel is lehet támogatni.

Ami azért izgi, mert Bánki Ágnes a Magyar Röplabdaszövetség strand- és szabadidősröplabda-bizottságának elnöke. Meg hát a Magyar Nemzet cikke szerint 2011-től kezdve az öt látványcsapatsportba (foci, vízilabda, kézilabda, jégkorong, kosárlabda) mintegy 320 milliárd forint érkezett a tao-pénzek révén. Nagyjából háromszorosa annak, mint amennyit a szociális és gyermekvédelmi intézményrendszerre szán az idén az állam, és a kétharmada a teljes magyar felsőoktatás éves költségvetésének. Ráadásul ezek a tao-pénzek minimális ellenőrzés mellett (de néha enélkül) áramlanak a csapatokhoz – írja az MNO.

Aztán teltek-múltak a napok, de még a hetek is, mondjuk abból nem sok, és milyen közlemény landolt a levelesládánkban? Hát hogy Magyarországon először Siófok ad otthont a 2017. július 13—16. között megrendezendő nemzetközi strandröplabda versenyeknek.

Bizony, itt rendezik az európai szövetség, illetve a Magyar Röplabda Szövetség szervezésében a pénzdíjas szatellit versenyt, illetve a jövő évi ifjúsági olimpia selejtezőjét is. A helyszín a siófoki nagystrand MLSZ Beach Aréna épülete lesz.

És mit mondott erre Bánki Ágnes?

„Jelentős elismerése ez a hazai szövetségnek, az eddigi munkánknak. Bár sokan a „fiatalos, szexi” jellege miatt is szeretik ezt az ágat, nagyon komoly eredményeket értek el sportolóink.”

Annyira gyönyörű, ha egy családi összefog, hogy magunk is megkönnyeztük egy kicsit.