Katasztrófavédelmi őrs épül Villányban

2017. július 12. 15:20 2017. júl. 12. 15:20

A területi lefedettség javítása érdekében Borsodban és Baranyában is felhúznak egy tűzoltóőrsöt, régiónkban Villány a helyszín.

Amit arról a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság július 12-én a honlapján beszámolt, a hazai tűzvédelem erősítése érdekében két új, a katasztrófavédelmi feladatok ellátását szolgáló ingatlan épül meg a közeljövőben.

A 180 millió forintos támogatási összegő projekt során két fehér folton épül katasztrófavédelmi őrs, ennek köszönhetően biztosított lesz ezen működési területek mentő-tűzvédelmi lefedettsége. Mint írták, a két leendő őrs helyszíne a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsva és a Baranya megyei Villány.

A tájékoztatás szerint az őrsök létrehozásával a tűzoltók jóval hamarabb érkezhetnek oda egy-egy káreseményhez, ami azért fontos eredmény, mert ez az időtényező a beavatkozás sikerének az egyik meghatározó eleme.

Kitértek rá, hogy a projekt megvalósítása során a mentő tűzvédelem erősítése mellett fontos szempont a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklése is. Az őrsprogram megvalósulásával, az új ingatlanok rendszerbe illesztésével megvalósul a magasabb szintű katasztrófavédelem, a területi lefedettség javulásával csökken a vonulási idő, továbbá a klímaváltozás negatív hatásai is mérséklődnek.