Jobbik: csődbe kormányozta a Fidesz Pécset

2017. július 13. 09:47 2017. júl. 13. 09:47

A Jobbik is megszólalt a Páva Zsolt által elismert 5 milliárdos hiány kapcsán. Szerintük totális kudarcot vallott Páva, a fideszes városvezetés és Csizi Péter is, közleményükben pedig azt is állítják: az adósság a 20 milliárd forintot is elérheti.

Szerda délután az MSZP, csütörtök reggel a Jobbik is közleményben, keresetlen szavakkal reagált Páva Zsolt azon szavaira, miszerint a pécsi költségvetés idei hiánya 5 milliárd forint.

"A 2009. évi időközi választás óta fideszes városvezetése van Pécsnek. Az elmúlt nyolc évben – miközben az állam átvállalta a város korábbi, több tízmilliárdos adósságát, és ezzel konszolidálta a gazdasági helyzetet – a pécsi Fidesz újabb 5 milliárdos tartozást halmozott fel, amely összegben nem szerepel az önkormányzati cégek hiánya. Egyes információk szerint az adósság teljes összege a 20 milliárd forintot is elérheti."

- áll a Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője által szignózott, "Csődbe kormányozta a Fidesz Pécset" címmel érkezett közleményben.

"Totális kudarcot vallott Pécs első embere, a fideszes városvezetés és Csizi Péter országgyűlési képviselő is, aki hárítja a nyilatkozat lehetőségét, és hallgat az általa ismert tényekről a Páva Zsolt polgármester által nyilvánosságra hozott helyzetről, miközben saját közösségi oldalán Pécs városával, a kevés városi fejlesztéssel kampányol."

- folytatódik az írás, kitérve arra, hogy 2009-ben a Fidesz pontosan ugyanezért támadta Pécs akkori országgyűlési képviselőjét, Szili Katalint.

"A most láthatóvá tett, tragikus állapotú költségvetés pontosan olyan szituáció, amely esetén elemi fontosságú lenne az országgyűlési képviselő lobbiereje, ha lenne. Ám a jelen helyzetben úgy tűnik, városunknak nincs érdemi képviselete sem helyben, sem a parlamentben vagy kormányzati szinten.

A fideszes városvezetés a korábbi kampányígéreteiből az elmúlt nyolc évben semmit sem váltott valóra. Az ígért munkahelyek töredéke jött létre, ellenben sokkal több megszűnt; a választásokkor vizionált, befektetőktől nyüzsgő ipari park kong az ürességtől; ezerszámra hagyják el a várost a lakosok; a közpénzeket Fideszhez közeli vállalkozóknak juttatják; és Pécs nem került fel Európa kulturális térképére sem.

A fideszes városvezetés félrevezette a választópolgárokat, hiszen még a közelmúltban is édenkertként jellemezték Pécs városát, miközben már pontosan tudták, hogy dilettantizmusukkal, rossz személyzeti politikájukkal és erkölcstelen hozzáállásukkal mekkora bajba sodorták városunkat.

Nem hagyjuk, hogy az alkalmatlan jelenlegi döntéshozók folytassák ámokfutásukat!

A Jobbik készen áll arra, hogy leváltsa a kormányzásban megbukott Fideszt!"

- zárul a közlemény.