Nem kapunk hőgutát a hétvégén

2017. július 14. 08:14 2017. júl. 14. 08:14

Májust idéző napok jönnek, az aszfaltolvasztó forróság helyét átvette a 22-27 fok, ráadásul úgy fest, hogy a régióban a viharok is szünetet tartanak.

Péntenek a derült délelőttöt délután gomolyfelhős idő váltja, nyugat felől kezdenek megszaporodni a felhők. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a kelet felé haladó, nem zárt felhőzet akár hosszabb időre is takarhatja a napot, kisebb esőt, záport is adhat főként a Nyugat-Dunántúlon. Az északias szél napközben mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul. Késő este 14 és 20 fok közé hűlhet le a levegő.

Szombaton a déli országrészben élőknek derűsebb napja lesz, mint északon, arra ugyanis megszaporodnak a gomolyfelhők. A szakemberek szerint főként utóbbi tájakon van nagyobb esélye zápor, zivatar kialakulásának. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen kísérik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Vasárnap kevesebb felhő és több napsütés várható, ugyanakkor a keleti, északkeleti megyékben több lesz a felhő, ott néhol zápor, esetleg zivatar is előfordul - áll az előrejelzésben. Az északi szél több helyen megerősödik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul várhatóan.