Csonttörés, napégés, rovarcsípés - ezek érik a leggyakrabban nyáron a gyerekeket

2017. július 15. 14:22 2017. júl. 15. 14:22

Napégés, csonttörés, zúzódás, száj- és bélfertőződés, rovarcsípés - a Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke szerint ezek a leggyakoribb egészségügyi problémák a gyerekeknél a nyáron.

A csonttörés, a zúzódás, a napégés, a száj- és bélfertőzés, valamint a rovarcsípés a leggyakoribb egészségügyi probléma a gyermekeknél nyáron - mondta Póta György háziorvos az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy törésgyanú esetén mindig fel kell keresni a baleseti sebészetet, miként a fejsérülések is kórházi kezelést igényelnek idegrendszeri zavar jelentkezése esetén.

A száj- és bélfertőzés megelőzésére a gyakori kézmosást javasolta, felhívva a figyelmet arra: fertőzésre utaló jel lehet, ha a gyermek nem akar enni, inni.

Ugyancsak a megelőzés fontosságát emelte ki a napégéssel kapcsolatban, a magas faktorú naptejek és a szellős fehér ruhák használatát javasolva.

Ha a gyermek allergiás a darázscsípésre, akkor gégeödéma, fulladás léphet fel nála, amely azonnali, komolyabb orvosi beavatkozást igényel - hívta fel a figyelmet. Más rovarcsípések esetében elegendő a helyi kezelés - fűzte hozzá.