Megint döglenek a régió szúnyogjai

2017. július 17. 14:54 2017. júl. 17. 14:54

Folytatódik a szúnyogirtás, amit érthetetlen okokból szúnyoggyérítésnek eufemizálnak az illetékesek. A héten a régiót tekintve Szekszárd térségében romlanak a vérszívók életben maradási esélyei.

Amint arról hétfőn a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolt, a június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program során eddig 907 településen, összesen 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a mostani, az év 29. hetén 140 településen és Budapest nyolc kerületében fogják gyéríteni a vérszívókat, mintegy 60 ezer hektáron.

A múlt héten teljeskörű légi és földi irtás zajlott Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál voltak földi kezelések.

Csongrád megyében az emelkedő szúnyogártalom miatt a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a rovarok ellen. Zala megyében a szezon első szúnyoggyérítésére kerül sor, és számos Tolna megyei településen is ezen a héten végeznek először kezelést. Győr környékén ismét emelkedésnek indult a szúnyogok egyedszáma, ezért ott teljeskörű beavatkozás lesz.

A Dél-Dunánúli régió szúnyogjainak itt lesz most a legrosszabb: