Bombariadó miatt álltak a nemzetközi vonatok

2017. július 19. 10:18 2017. júl. 19. 10:18

Az összes nemzetközi vonatot megállította szerda délelőtt a MÁV hatósági intézkedésre hivatkozva - értesült a Pécsi STOP. A vonatokhoz rendőrök érkeztek, mindenkit leszállítottak bombafenyegetés miatt, jelenleg is zajlik az érintett 18 szerelvény átvizsgálása.

Portálunkat egy olvasó értesítette, aki éppen egy álló nemzetközi vonaton ül. Úgy tudjuk, a vonaton be is mondták, hogy hatósági intézkedés miatt kell várakozni. Információink szerint elképzelhető, hogy bombariadó miatt rendelték el ezt.

Az ügyben keressük a MÁV-ot, és frissítjük cikkünket.

Frissítés:

10:20

Megkeresésünkre a MÁV sajtókapcsolati munkatársa azt mondta, hozzájuk is most futott be az információ, egyelőre vizsgálódnak, a későbbiekre ígértek tájékoztatást.

10:27

Portálunk úgy értesült, az álló vonatokat rendőrök fogják ellenőrizni. Jelenleg több nemzetközi járat vesztegel az intézkedés miatt, az AVALA Euro City éppen Mosonmagyaróvárnál várakozik.

10:38

Olvasónk - akinek kérésére nem mondjuk el, hogy melyik vonaton is ül éppen - elárulta, ezekben a percekben értek ki a szerelvényhez a rendőrök. Az utasokat leszállítják, a csomagjaikat is vinniük kell.

10:45

A MÁV még mindig vizsgálódik, egyelőre nem adtak ki hivatalos nyilatkozatot az eset kapcsán.

Eközben a vasúttársaság térképén, a Vonatinfón azt látni, hogy egyre tetemesebb késések halmozódtak fel a nemzetközi vonatoknál.

11:15

Olvasónk szerint három rendőrautónyi rendőr érkezett meg hozzájuk, még legalább egy órát állni fognak. Az utasok egyébként nyugodtak, nincsen pánikhangulat.

11:42

Olvasónk elmondása szerint két kutyával szimatoltatták végig a rendőrök a szerelvényt. Miután nem találtak semmit, az utasok e sorok írásakor már vissza is szállhattak a vonatra, ami óriási késéssel ugyan, de folytatta útját.

Eközben a MÁV még mindig nem adott ki tájékoztatást az ügyről, 11 óra 45 perckor egy gázolás volt a legfrissebb hír a Mávinformon:

(Korábban azt írtuk, hogy a csomagokat vagy azok egy részét bepakolták a rendőrautókba. Kiderült, hogy csak egy csomag került be a kocsiba, az is pusztán ideiglenes megőrzés miatt, a többit nem kellett az autókba tenni.)

12:10

A rendőrség közleménye szerint egy eddig ismeretlen - hangja alapján - férfi hívta a rendőröket azzal július 19-én, hogy bombát helyezett el a Magyarországon közlekedő nemzetközi vonatokon.

A hatóság közleménye szerint utasításukra a MÁV "a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.

A bejelentést követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen."