Vérlázító videó: amikor a buszmegállóban dekkoló autósnak áll feljebb

2017. július 24. 16:05 2017. júl. 24. 16:05

A középső ujja, például, ahogy a mostani videónkban is látszik. Felháborodott a buszmegállóban parkoló péken és a rekeszes nőn? Akkor ettől ledobja az ékszíjat. A pécsi buszsofőrök szerint egyre több a buszmegállóban parkoló autó, és jellemző, hogy még ők vannak felháborodva. A hatóságok is felfigyeltek a jelenségre.

Pedig a buszmegállóban dekkoló autósok nem csak a KRESZ-t sértik meg, de veszélyes helyzeteket teremtenek.

Több buszsofőr is arra panaszkodik: egyre gyakoribb, hogy autók állják el a busz útját a megállóban. Márpedig egy majdnem 20 méteres csuklósbusszal így nehéz a padka mellé állni, ha nem lehetetlen. Márpedig a például a klinikák környékén, ahol az átlagnál is több a beteg, idős, nehezen mozgó ember, ez kimondottan balesetveszélyes: le kell lépniük a padkáról és onnan fel a buszra. Ha pedig a fel- vagy leszállásnál baleset történik, akkor a buszvezető kényszerül védekezésre, az ő felelősségét kezdik először firtatni.

Az általunk megkérdezett buszsofőrök szerint nem csak az a baj, hogy egyre gyakrabban nehezítik így a munkájukat, de az is, hogy a hatóságok szerintük eddig nem nagyon foglalkoztak az ilyen esetekkel.

Rossz hír a rossz helyen parkolóknak, hogy Pécsett már a rendőrök is felfigyeltek a jelenségre. Hasonló eseteket már feldolgoztunk korábban. Lapunk úgy tudja: nem csak ebben az esetben indítanak eljárást, a rendőrök a Tüke Busz mellett működő szakszervezettől kértek segítséget.

A helyzet egyre abszurdabb voltára jellemző, hogy gyakran már a buszmegállóban parkoló autósok vannak felháborodva, ha rájuk dudálnak.

Ennek pedig így adnak hangot: