Előzetesben a pécsi fejszés rabló

2017. július 24. 10:46 2017. júl. 24. 10:46

Egy hónapra előzetes letartóztatásba került az a férfi, aki a napokban egy fejszével rabolt ki egy idős pécsi nőt, akit meg is vert a saját házában.

A Pécsi Járásbíróság július 22-én elrendelte egy férfi előzetes letartóztatását rablás bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra.

Amint az a bíróság július 24-én megküldött tájékoztatásából kiderült, a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017. július 19-én a hajnali órákban a kerítésen átmászva bement egy idős, pécsi sértett nő családi házába. Ott aztán a melléképületben magához vett egy fejszét, azzal a családi ház verandájának ablaküvegét betörte és bement a házba.

A házban egyedül élő, idős sértett észlelte a gyanúsítottat, felszólította, hogy távozzon. A gyanúsított ekkor több ízben megütötte a sértettet, fejére pokrócot szorított, a füléből kitépte egyik fülbevalóját. Ezután a sértett a másik fülében lévő fülbevalót önként átadta a gyanúsítottnak, aki mindezek után átkutatta a házat, ennek során 6000 forint készpénzt lopott el. A férfi az idős nőnek összesen 20000 forint kárt okozott.

Az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, igyekezne kivonni magát a büntetőeljárás hatálya alól. A határozat ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.