Rendesen megtépázta az éjjeli vihar Baranyát

2017. július 25. 11:14 2017. júl. 25. 11:14

Hatvankilenc esetben kellett beavatkozniuk a vihar miatt a megye tűzoltóinak hétfőről keddre virradóan, 17 településen áramkimaradást okozott a zivatar.

Amint azt a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírül adta, a Sellye-Himesháza tengelyen az éjszaka folyamán lecsapott viharzóna 69 esetben igényelt tűzoltói beavatkozást Baranya megye területén.

A tűzoltók elsősorban fakidőlésekhez, épületekben keletkezett viharkárokhoz vonultak, jelentősebb gócpontok Vejti, Lúzsok, Berkesd, Szűr, Báta, Pogány, Magyarsarlós, Ellend és Kozármisleny települések voltak.

A káresetek felszámolásában szinte mindegyik baranyai szer részt vett, a káresetek 70%-a Pécs térségét érintette. Lakosságvédelmi intézkedésre szerencsére csak két esetben volt szükség az ingatlanban keletkezett károk miatt, az egyik Báta településen érintett egy öt fős családot, akik rokonokhoz költöztek, míg a magyarsarlósi két főt a polgármesteri hivatal helyezett el.

A vihar a Moldvány-Nemeske közötti útvonalon is kisebb fennakadást okozott, mivel a vasúti nyílt pályára dőlt egy fa, a 8961 számú motorvonat emiatt 50 percet késett.

A heves széllel és felhőszakadással átvonuló vihar a megye 17 településen okozott áramkimaradást - írta az MTI kedd délelőtt.

Az E.On Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak a leszakadt felsővezetékek helyreállításán a többi között Pécs keleti városrészében, Alsószentmártonban, Nagykozárban, Pécsudvardon, Pogányban, Szalántán és Villányban.