Hőség: vörös figyelmeztetés Baranyában

2017. augusztus 3. 08:56 2017. aug. 3. 08:56

Megyénkre is kiadták a harmadfokú veszélyjelzést az aszfaltolvasztó forróság miatt, ami a jelek szerint még nem mostanában fog odébb állni.

Augusztus 3-án az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint napos, száraz idő lesz, majd kora estétől az északi és nyugati határvidéken felhősebb tájak is lehetnek, és ott egy-egy zápor, esetleg zivatar nem zárható ki. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, esetleges zivatarfelhő környezetében lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 39 között várható. Késő estére 23 és 31 fok közé hűl le a levegő.

Megduplázódott a bepirosodott megyék száma

Míg szerdán csak négy, addig csütörtökön már nyolc megye vöröslik a térképen a hőség miatt, az így jelöltekre harmadfokú figyelmeztetést rendelt el a meteorológia. A forróság elkezdte bekebelezni a Dél-Dunántúlt is: Tolna és Baranya is piros:

És holnap milyen idő lesz?

Pontosan ilyen, illetve egy fokkal még melegebb. A prognózis szerint pénteken ltalában kevés lesz a felhő, napos időre számíthatunk, csak északon lehet délután időnként több felhő. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Nyugat-Dunántúlon megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 20 és 25, a legmagasabb nappali hőmérséklet 36 és 40 fok között valószínű, délkeleten, keleten lesz a legmelegebb.