Így pancsolnak a kutyastrandon a pécsi ebek

2017. augusztus 3. 11:12 2017. aug. 3. 11:12

Idén nyártól már a megyeszékhely négylábúi is élvezhetik a strandolás örömeit: Hirdnél egy nekik szóló strandot alakítottak ki. Mutatjuk, hogyan örülnek ennek.

Nem veszít erejéből a hőség, sőt, csütörtökre már Baranyára is harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, délután 34-39 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Ebben a forróságban különös figyelmet kell fordítani az állatokra, mindig legyen nekik friss ivóvíz. A Misina Egyesület lakói is szenvednek a forróságban, az állatmenhely munkatársai pedig gőzerővel dolgoznak, hogy kényelmesebbé tegyék nekik ezeket a forró napokat.

Amint azt a Pécsi STOP-nak Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője korábban elmondta, amióta beköszöntött a hőség, gyakrabban cserélik az állatok vízét. Hozzátette: hiába van előttük, ha állott, meleg, nem isszák meg. Vannak állatok, amelyek fürdővizet is igényelnek, ilyenek a Misinánál a madarak, a bivaly és a lovak. Odafigyelnek arra is, hogy lédús táplálékot kapjanak az állatok és erre hívják fel az állattartók figyelmét is. A táppal etetett ebek például extra mennyiségű vizet igényelnek a melegebb napokon.

A pécsi és pécs közeli ebeknek idén nyártól egy új lehetőségük nyílt a hűsölésre, ez pedig az a kutyastrand, amit Pécs-Hird közelében alakítottak ki. Szerdán több gazdi is elvitte a kutyáját egyet csobbanni, akiknél boldogabb strandolókat idén még nem láttunk:

A kutyastrand pontos helyszíne: