Friss: félmilliót kap a pécsi trafikrablás nyomravezetője

2017. augusztus 3. 12:35 2017. aug. 3. 12:35

Nyomravezetői díjat tűzött ki a megyei rendőr-főkapitányság: 500 ezer forint üti a markát annak, aki segít lefülelni a trafikrablót.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás gyanúja miatt nyomoz az egyelőre ismeretlen tettes ellen, aki 2017. augusztus 2-án 22 óra körül egy fegyverrel, vagy annak utánzatával kirabolta a pécsi Esztergár Lajos úton lévő dohányboltot.

A törvényben rögzített jogkörénél fogva a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

„Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz” – írja a rendőrség hivatalos honlapján.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú" zöld számán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H-Cs: 8 – 16; P: 8 – 13) a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Ha nem rémlik, erről a rablásról van szó.