Megint lezúzott egy kocsit a közlekedési idegbaj Pécsett

2017. augusztus 4. 10:01 2017. aug. 4. 10:01

Kocsit rúgott, ablakot tört egy férfi egy közlekedési vita miatt a baranyai megyeszékhelyen. Ez már nem ez az első eset, hogy elszabadult a road rage a pécsi utakon.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ellen a pécsi férfi ellen, aki közlekedési szituációból adódó nézeteltérést követően több alkalommal megrúgta egy személygépkocsi ajtaját és betörte annak ablakát is.

Amint az a bíróság augusztus 4-i közléséből kiderült: a férfi Pécs külvárosi részén közlekedett gépkocsijával, amikor nézeteltérése támadt a vele egy irányban haladó autó sofőrjével.

A férfi ezért kiszállt a gépkocsijából, a sértett autójához ment, a vezetőt szidalmazta, majd többször megrúgta a sértett gépkocsijának ajtaját, és betörte annak az ablaküvegét is.

A pécsi férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos viselkedése az utcán tartózkodókat megriasztotta, ezért cselekménye garázdaság vétségének minősül. Emellett a vádlottnak rongálás miatt is felelnie kell, mivel a magatartásával közel 150 000 forint kárt okozott.

Felszállóágban az izmozás?

Az utóbbi időben nem egy olyan pécsi esetről adtunk hírt, melynél nem sikerült európai módon kezelni a konfliktust. Áprilisban egy mercis rúgta le üvöltve a hátulról belekoccanó nő kocsijának tükrét a belvárosban, mindezt egyébként nagyon okosan a forgalmat figyelő kamera előtt tette.

Ezt megelőzően két férfi a piros lámpánál szállt ki a kocsijából és kezdett trágárul vitatkozni a mögöttük közlekedő autóban utazó férfival és nővel. Amikor a lámpa zöldre váltott, az egyik férfi - akit utána nem sokkal vádlottnak kezdtek el hívni - egy mozdulattal lerúgta a visszapillantó tükröt, amellyel 75 ezer forintos kárt okozott. Ellene garázdaság miatt emeltek vádat.

És hogy miért nem érdemes átmenni állatba, azt ezzel a videóval mutatnánk meg, amit az amerikai autósoknak csináltak, mivel náluk különösen nagy hagyománya van a közlekedési viták miatti torzsalkodásnak. A lényeg: nem érdemes begőzölni, amellett, hogy mehet az ember a bíróságra, még azt sem tudhatja, hogy ki száll ki a másik kocsiból: