Durván kiosztotta a neves mosógépes céget a pécsi férfi

2017. augusztus 7. 08:01 2017. aug. 7. 08:01

Tíz év garanciát ígértek a nem éppen olcsó masinára, 3 év után dobhatta a kukába, miután kiderült: az csak a motorra érvényes. Cirkalmas levélben olvasott be a cégnek, amelyet mi is megkaptunk és közszemlére is tesszük, hátha másnak segít.

A márka nevét ki kellett pontoznunk, de ezt leszámítva, íme elkeseredett és dühös olvasónk levele a … mosógép gyártójának, illetve hazai forgalmazójának:

„2014.08.06. napon vásároltam egy … mosógépet 154.000 forintért.

Akkor az eladó elmondta, hogy érdemes a 80.000 forintos mosógép helyett ezt választani, mivel így nem kell 3-4 évente egy új mosógépet venni, mert ez annyira jó, mint amilyen drága. Nem is volt a boltban akkor ennél drágább mosógép! Ez annyira jó, az eladó szerint, hogy a gyártó 10 év garanciát vállal rá. És ha a gyártó vállal 10 évet akkor az simán működik akár 15-20 évig is, mondta.

Jó marketing szöveg, el is hittem. Nem kis pénz 154.000 forint egy mosógépért de megvettem. Hát eltelt az első 3 év és a mosógép megállt. Csapágygolyók potyogtak ki belőle és a mosás felénél leállt. Kiszedtem a ruhát és befejeztem a mosást kézzel, majd kiszivattyúztam a vizet a gépből. Felhívtam az Önök ügyfélszolgálatát ahol egy kedves hölgy közölte, hogy a garancia csak 2 évre szól!!! A 10 év csak a motorra vonatkozik. Felajánlotta, hogy egy elég magas kiszállási díjért (a taxi harmadáron elvisz bárhová Pécsett) ki tud küldeni egy …-mosógép szerelőt, aki a kiszállási díj felett egy bevizsgálási díjért megmondja nekem, hogy rossz a mosógép.

Én ezt már tudom! Ha nem tudnám, hogy rossz a mosógép akkor nem hívtam volna Önöket!!! Ahhoz nem kell egy … szakember, hogy megmondja, szétesett a csapágy!!!! Itt van a csapágy porvédője és a csapágygolyók egy része a kezemben.

Most van egy mosógép formájú szeméthalmom, aminek a motorjára van még 7 év garancia, bár sokra nem megyek vele, mert mosni az elkövetkező nemhogy 7, de 700 évben sem fog, mert nem működik.

Kénytelen voltam elmenni a boltba és venni egy másik mosógépet, természetesen nem …-t, mert az már bizonyította, hogy csak az átverésre szakosodott. Egy másik márkát. Végtelenül sajnálom, hogy olyan balek voltam három évvel ezelőtt, hogy bedőltem a kamu, nagybetűkkel hirdetett garanciájuknak. Többet nem fog előfordulni, tanultam belőle. Az Önöknek megküldött levelemre nem várok választ, nincs szükségem a magyarázkodásukra. Bíróságra sem megyek, az igazamat sem kívánom bizonygatni. Tudomásul veszem, hogy most egy ilyen világot élünk, ahol azok nyernek, akik jobban, szebben, többet hazudnak. Sajnálom, hogy Önöket is rákényszeríti a piac a vásárlóik megtévesztésére.

Felhívtam az önök hivatalos "Kiszálló Műszerész"-ét, de sajnos többszöri próbálkozás után is csak azt kaptam, hogy "a hívott szám jelenleg nem kapcsolható".

Az már csak ráadás, hogy felhívtam egy nem átverésre szakosodott mosógépszerelőt, aki tisztességesen elmondta, hogy nem tudja elvállalni, mert az ilyen 10 éves garanciás … mosógépeknél a gyártó műszakilag megoldotta, hogy egy egyszerű csapágycserét se tudjanak elvégezni.

Ez az ember, nem akart átverni! Ilyen is van, képzeljék el. Nem azt mondta, hogy kijön, megnézi és megállapítja, hogy ez bizony nem működik, aztán kiállítja a számlát a kiszállásról és a bevizsgálásról.

Gondolom, hogy ilyen tisztességes emberről önök még nem is hallottak, és elképzelni sem tudják. Pedig létezik.

Tisztelettel: …”