Idén is eluralja a bluegrass Abaligetet

2017. augusztus 8. 09:11 2017. aug. 8. 09:11

Több mint húsz koncertet kínál az érdeklődőknek a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál és Workshop, amelynek péntektől immár tizenötödik alkalommal ad otthont a Baranya megyei Abaliget.

A szervező Bluegrass Zenei Egyesületnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a rendezvény célja, hogy az Amerikában kialakult, Magyarországon azonban kevéssé ismert akusztikus zenei stílust, a bluegrasst megismertesse és megszerettesse a közönséggel.

Pénteken a csehországi Solc Boys mellett a pécsi Tarnai Acoustic, az Ireg és a budapesti Acoustic Guitar Caffe, valamint a Fejér megyei Passz együttes lép színpadra.

Szombaton és vasárnap mások mellett a szlovákiai Heartbeats, az osztrák Marina Jay & Nik Poremba, Magyarországról pedig a Nightingale, a Nojata, az Önként és Dalolva Társulat, valamint ifjabb Vitányi Iván ad koncertet.

A workshopokat az abaligeti tóparton tartják, ahol lehetőség nyílik az önálló hangszeres játék kipróbálására, a közös zenélés élményének átélésére. A bluegrass jellegzetes zenei stílusjegyeinek elsajátításában a műfaj szlovák művészei lesznek az érdeklődők segítségére.

A koncerteken és a workshopon való részvétel is ingyenes, utóbbira azonban a workshop@bluegrass.hu e-mail címen regisztrálni kell.

A fesztivál részletes programja a bluegrass.hu oldalon található.