Még mindig bajos közlekedni az M6-os megégett hídjánál

2017. augusztus 9. 07:29 2017. aug. 9. 07:29

Mostanáig nem sikerült helyreállítani az M6-os autóálya hídját Szajk és Lánycsók között, ahol május végén gyulladt ki egy kamion fülkéje. A szakaszon sebességkorlátozást is látott arra járó kollégánk.

Bő két hónapja írtuk meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása nyomán, hogy kigyulladt egy kamion fülkéje az M6-os autópálya babarci lehajtójánál, az 57-es főútnál. A baleset igen látványos volt, a katasztrófavédelem egy videót is mutatott a kamionról:

A rendkívüli hőterhelés miatt sérült a felüljáró szerkezete, de a jelek szerint még mindig nem sikerült elhárítani a hibát.

A Magyar Közút Nonprofit Kft. ugyanis augusztus 8-án még arról informálta a közlekedőket a Facebook-oldalán, hogy a szóban forgó felüljárón irányonként csak egy sáv járható. A közlemény felidézte a korábbi balesetet, így a forgalomkorlátozás annak a számlájára írható.

A felüljáró felé néhány napja autózott kollégánk Mohács irányából. Arról számolt be, hogy a balesettel érintett szakaszon a korábbi 70-es sebességkorlátozást jelző táblát áthúzták, alá pedig egy 30-ast applikáltak.