Drogdíler és betörő is előzetesben

2017. augusztus 8. 15:23 2017. aug. 8. 15:23

Két férfi előzetes letartóztatását rendelte el a Pécsi Járásbíróság, egyikük présházakra, a másik a narkóra járt rá.

A bíróság keddi tájékoztatása szerint mindkét előzetes elrendelésére még augusztus negyedikén kerül sor, mindketten egy hónapig pihennek a rács mögött.

Az egyik delikvens kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény alapos gyanúja miatt jutott ide.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított - aki maga is rendszeresen fogyaszt kábítószert - pécsi lakásában kábítószert árul környékbeli fiataloknak. A nyomozás során a nyomozó hatóság a gyanúsított lakásában, illetve személygépkocsijában alufóliába csomagolva és műanyagdobozban zöld növényi származékokat, valamint készpénzt foglalt le. A növényi származékokról szakértői vizsgálat megállapította, hogy kannabiszra jellemző vegyületeket tartalmaznak.

A gyanúsított büntetett előéletű, bűncselekmények elkövetéséből biztosítja megélhetését, így tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el. A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A másik férfi a gyanú szerint társaival 2017. május 27. és június 26. napja között több, Szigetvár környékén lévő településen présházakba és lakóházakba tört be, azokból műszaki cikkeket, üzemanyagot és bort tulajdonított el.

A gyanúsított a törvényszéki tájékoztatás szerint többszörösen büntetett előéletű, ellene a Szigetvári Járásbíróságon jelenleg is büntetőeljárást folytatnak többrendbeli vagyon elleni bűncselekmény miatt, így tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el; valamint attól is, hogy a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.