Terrorveszély miatt lezárják Boglár partmenti központját a szüreti napok alatt

2017. augusztus 9. 11:51 2017. aug. 9. 11:51

Terrorveszélyre is hivatkozva idén a balatonboglári szüreti napokon a rendőrség 20 utcánál többet elzár a gépjárműforgalom elől, az ott lakók is csak külön engedéllyel hajthatnak be oda.

Idén kissé máshogy zajlanak majd a balatonboglári szüreti napok, a rendőrség ugyanis "közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból" Boglár 20-nál több utcáját (gyakorlatilag a kikötőt, a strandot és környékét) teljesen lezárja - olvasható a balatontipp.hu cikkében.

Az önkormányzati dokumentum szerint az érintett utcákban élőknek engedélyt kell váltaniuk, amivel a lezárt területre behajthatnak, ám gépkocsijaikkal csak az ingatlanjaikon belül állhatnak meg, közterületen nem.

Az önkormányzati dokumentumban írtak szerint

"az idei évben behajtási engedélyt kell kérniük azoknak a tulajdonosoknak, akiknek az ingatlana a felsorolt utcákban helyezkedik el: Vasas utca – Strand sétány – Hunyadi utca – Vasas utcáig tartó szakasza – Kisfaludy utca – Balaton utca – Napsugár utca – Kikötő sétány – Aranyhíd utca – Kikötő utca – Széchenyi utca – Bartók Béla utca – Liszt Ferenc utca – Kazinczy utca – Alkotmány utca – Tinódi utca – Platán sor – Parti sétány – Kupa vezér utca – Báthory István utca – Matróz köz – Szentmihályi utca – Kodály Z. utca a Matróz közig tartó szakasza.

A lezárt területre kizárólag csak behajtási engedéllyel lehet behajtani! A lezárás 2017. 08. 16-án (szerda) 06.00 órától 2017. 08. 21-én (hétfő) 06.00 óráig tart. Ezen időtartamon belül a felsorolt utcákban megállni és várakozni tilos!"

Az engedélyeket személyi igazolvány és lakcímkártya ellenében állítja ki az önkormányzat (valamint be kell diktálni a rendszámot is), az érintett utcákban megállási és várakozási tilalom lesz érvényben augusztus 16-21. között. Egy ingatlanra 4 darab behajtási engedélyt adnak ki, de csak abban az esetben, ha a 4 jármű befér az ingatlan területére.