A Strabag újíthatja fel a pécsi utakat - ha lesz rá pénze az önkormányzatnak

2017. augusztus 10. 07:52 2017. aug. 10. 07:52

A Strabag nyerte el Pécs tízmilliárdos út- és járdafelújítási közbeszerzését. Csak az a kérdés, hogy miből lesz erre Pécsnek pénze?

Közel tízmilliárdos közbeszerzést nyert el a Strabag konzorciuma (amibe a Strabag Építő Kft. és a Strabag Általános Építő Kft.), a STR Pécs 2020 Konzorcium, hogy a baranyai megyeszékhelyen felújítsák az utakat és járdákat.

A Zoom.hu cikke szerint az uniós közbeszerzési értesítőből és az önkormányzati közgyűlés határozatából kiderül, hogy a Strabagon kívül a Swietelsky Magyarország Kft. és a Duna Aszfalt adott be még ajánlatot, az utóbbiét azonban érvénytelennek találták.

A közgyűlési határozat szerint mindazonáltal csak akkor indul be ez a gigaprojekt, ha arra az önkormányzat forrást szerez valahonnan. És a megrendelendő munkák összértéke nem haladhatja meg a pályázati forrást, vagyis addig nyújtózkodhatnak csak, ameddig a takarójuk ér.

A Zoom.hu megkereste a pécsi önkormányzatot, hogy mely utakat újítanák fel, és honnan lesz erre pénze az önkormányzatnak. A városvezetés nem kívánt élni a válaszadás jogával - olvasható a cikkben.

A Strabag egyébként már egy ideje jól szerepel Pécsen: a Magasházat is - konzorciumban a Land-Bau Kft-vel - ők bontották, a Közgéppel anno a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Programban dolgoztak, valamint a 400 ágyas kórház felújítását is ez a cég végezte.