Még mindig szüksége van vérre a leukémiás pécsi tanítónőnek

2017. augusztus 12. 08:17 2017. aug. 12. 08:17

Továbbra is szükség van a véradományra annak a pécsi pedagógusnak, akiről a közelmúltban derült ki, hogy leukémiás.

Július utolsó napján írtuk meg, hogy rendszeres véradókat és őssejtdonorokat is keresnek egy pécsi tanítónőnek, aki a fent említett cikkünk megjelenésekor a pécsi klinika hematológiai osztályán feküdt. Az ANK munkatársáról a közelmúltban derült ki, hogy leukémiás, emiatt pedig állandó vérellátásra van szüksége.

Amint azt Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője a Facebookon megosztotta, a tanítónak "A Rh+" vércsoportú vérre van szüksége, emellett őssejtdonorokat is keresnek.

Portálunk úgy értesült, hogy a véradományokra továbbra is szükség van. Információink szerint a tanítónőn sokan segítettek már irányított véradással. Aki szeretne segíteni, az a vérellátó központban (7624 Pécs, Pacsirta u. 3., hétfőn és csütörtökön 8.00-17.00 óráig, kedd, szerda, péntek 8.00-15.00 óráig) megteheti.

Amit a véradásról tudni kell:

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt - áll az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján. Férfiak akár 5-ször, nők maximum 4-szer adhatnak vért egy évben, két véradás között minimum 56 napnak el kell telni. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya is kell.

Fontos, hogy véradás előtt étkezzünk bőségesen, de kerüljük a zsíros, nehéz ételeket, valamint hogy elegendő folyadékot igyunk.