Eljárást indított a rendőrség a busz útját elálló mutogatós sofőr ellen

2017. augusztus 12. 11:51 2017. aug. 12. 11:51

Eljárás indult videónk nyomán az ellen a sofőr ellen, aki a Kórház téren akadályozta az egyik buszt. Amikor a buszvezető ezt jelezte neki, még be is mutatott a tilosban álló sofőr.

Eljárás indult az ellen a sofőr ellen, aki nemrég Pécsen az egyik buszmegállóban elállta autójával a busz útját, majd amikor a buszvezető dudált neki, még be is intett a sofőr.

Mint az esettel foglalkozó korábbi cikkünkben írtuk, több buszsofőr is arra panaszkodott: egyre gyakoribb, hogy autók állják el a busz útját a megállóban. Márpedig egy majdnem 20 méteres csuklós busszal így nehéz a padka mellé állni, ha nem lehetetlen. A klinikák környékén, ahol az átlagnál is több a beteg, idős, nehezen mozgó ember, ez kimondottan balesetveszélyes: le kell lépniük a padkáról és onnan fel a buszra. Ha pedig a fel- vagy leszállásnál baleset történik, akkor a buszvezető kényszerül védekezésre, az ő felelősségét kezdik először firtatni.

A Pécsi STOP által megkérdezett buszsofőrök szerint nem csak az a baj, hogy egyre gyakrabban nehezítik így a munkájukat (felborul a menetrend), de az is, hogy a hatóságok szerintük eddig nem nagyon foglalkoztak az ilyen esetekkel.

Ám úgy látszik, az utóbbi időkben ez a hozzáállás kezd megváltozni: korábban beszámoltunk egy nőről, aki a Vásárcsarnoknál állta el egy busz útját, hogy egy üres rekeszt beadjon valahová. A nő ellen videónk és az RTL Klub anyaga nyomán eljárás indult.

Az RTL Klub a mutogatós sofőr esetéről is készített anyagot, ők úgy értesültek, a sofőr ellen eljárást indított a videofelvétel után a rendőrség. A hatóság azt is közölte a csatornával, hogy minden olyan felvétel után eljárást fognak indítani, amin jogsértés látható.