A baranyai falu, ahol a késdobálást európai szintre fejlesztették

2017. augusztus 15. 12:14 2017. aug. 15. 12:14

És a fejszéjét is. Alsómocsoládon szeptember első napjaiban Kés- és Fejszehajító Európa-bajnokságot rendeznek, aki ehhez nem elég penge, a kistérségi családi napon múlathatja az időt.

2015-ben szálltak először versenyszerűen a kések és fejszék a kis baranyai faluban. A Rigac Kupa nagyot lépett előre: az Alsómocsoládi Sportegyesület és a falu önkormányzatának szervezésében szeptember 1. és 3. között már Európa-bajnokságként várja a pengehajításban jeleskedőket.

A sportág hazánkban kuriózumnak számít, ezért a rendezvény elsődleges célja a kés- és fejszehajítás, mint sportág népszerűsítése, széles körben ismertté és elérhetővé tétele – írják a szervező település honlapján.

„14 országból majd 150 visszaigazolt résztvevővel rendelkezünk, a rendezvény látogatottsága azonban várhatóan, a kísérőknek és a sportág iránt érdeklődőknek köszönhetően ennek többszöröse lesz” – bizakodnak.

Pénteken megnyitó és regisztráció lesz a program, szombaton megkezdődnek a versenyek és a kulturális programok hungarikumok és kézművesek utcájával, játszóházzal és előadásokkal, zárásként Rudán Joe akusztikus koncerttel és tűzijátékkal. Vasárnap folytatódik a repülő pengék versenye, a programok sorát a díjátadó ünnepség zárja.