Emléktáblát avattak N. Szabó Sándor színész egykori lakhelyénél

2017. augusztus 16. 12:13 2017. aug. 16. 12:13

Emléktáblát avattak N. Szabó Sándor, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagjának emlékére Pécsen egykori lakóházának falán. A kezdeményezés feleségétől, Unger Pálmától származik.

Emléktáblát avattak N. Szabó Sándor, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagjának egykori lakóházának falán Pécsen szerda délelőtt.

A szűkkörű, családias eseményen - ahol megjelent a Szent György Lovagrend is, hiszen a színész 1998 óta a rend tagja volt - Unger Pálma színművésznő, N. Szabó Sándor felesége meghatottan köszöntötte az egybegyűlteket, majd egy székely dal után Simon István, a Pécsi Nemzeti Színház egykori ügyvezető igazgatója, örökös tagja emlékezett a 2011-ben elhunyt színészre.

Simon István az életút ismertetése mellett kitért jó 40 éves barátságukra is, N. Szabó Sándor legendás köszönését is idézte, aminek hallatán többen felkuncogtak a jelen lévők közül.

Az emlékezés után Unger Pálma és Simon István együtt leplezték le az emléktáblát.

Mint a Pécsi STOP Simon Istvántól megtudta, a tábla ötlete Unger Pálmától származik, aminek nagyon örül ő személy szerint, mint ahogy annak is, hogy a Pécsi Nemzeti Színházban a gyermekelőadásokra szóló bérlet és az egyik játszóhely is volt barátja nevét viseli.

Simon István hozzátette, N. Szabó Sándor az egyik legnépszerűbb színész volt Pécsen, ezzel a táblával pedig a rá való emlékezést segítik elő, hogy barátja neve sokáig fennmaradhasson.