Össztársadalmi egyeztetés: izmosat hallgat a Biokom

2017. augusztus 23. 07:11 2017. aug. 23. 07:11

Augusztus 17-ig tartott a társadalmi egyeztetés a pécsi buszközlekedésről úgy, hogy a pécsi buszsofőrök hetekkel előtte megkapták a részletes menetrendet. Nem is válaszol két hete a Biokom, hiába kérdeztük, hogy akkor ez most mi volt.

Mint ismert: nagyszabású társadalmi egyeztetést hirdettek Pécsen a városi buszközlekedésről, épp hogy csak Páva Zsolt nem hívott fel minden háztartást. Augusztus 17-ig várták a polgárok észrevételeit, javaslatait, most pedig már el is készült a szeptembertől érvényes menetrend tervezete, ami augusztus 24-én megy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság elé.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az ezen örvendező cikk megjelenése után több pécsi buszsofőr is megkeresett minket. Ők azt mondják: már augusztus elején megkapták az ősztől érvényes fordákat (a részletes vonalak, illetve a hozzájuk rendelt járművek listáját – a szerk.), benne az új, átszabott járatokkal és minden egyébbel. Úgy tudjuk, hogy már a sofőrök átcsoportosításán is dolgoznak az egyes állomások között.

Fel is merült a kérdés: ha már augusztus elején megvolt az új menetrend, sőt, a részletes fordák, akkor mihez kezdtek az újonnan beérkező javaslatokkal? Mindezt úgy, hogy egy teljesen átszabott menetrend részletes lebontása is hetekig tartó munka, tehát társadalmi egyeztetés ide vagy oda, azt kell feltételezzük, hogy ez a döntés már valamikor július elején-közepén megszületett.

Ha pedig felmerült a kérdés, el is küldtük a Biokomnak. Ahonnan két hete nem kaptunk választ.

Ami pedig továbbra is problémásnak ígérkezik a fordák alapján, az a sofőrök pihenőideje, illetve annak máris körvonalazódó hiánya, a pécsi buszvezetők egyik legnagyobb és legrégibb problémája a fonódó hálózattal.