Fogarasi: Kővári János erkölcsi hulla

2017. augusztus 23. 16:15 2017. aug. 23. 16:15

Az ÖPE által felrúgott rendkívüli közgyűlésről tartott sajtótájékoztatót a Jobbik két pécsi önkormányzati képviselője. Mint mondták: Kővári csak az időhúzásra játszott, majd hátat fordított Pécsnek.

A történet röviden: a Jobbik kezdeményezése volt, hogy a város finoman szólva is nehéz anyagi helyzetét, az önkormányzat és cégei likviditási gondjait minél előbb rendkívüli ülésen tárgyalja meg a városi közgyűlés.
A pécsi csődhelyzet kapcsán ebből, ebből, ebből és ebből a cikkből tájékozódhatnak bővebben.

A Jobbik sajtótájékoztatóján kiderült: ha kicsit nehézkesen is, de összejött az egyeztetés az ellenzéki erőkkel és az ÖPÉ-vel. Ám onnan úgy álltak fel, hogy sikerült kompromisszumot kötni a kezdeményezést illetően, sőt, a dátumban is megegyeztek. A szükséges 7 aláírásból 6 ellenzéki képviselőé rá is került a papírra, csak az ÖPE részéről kellett volna egy.

Ezek után finoman szólva is meglepetésként érte az ellenzéki erőket, kiváltképp a Jobbikot, amikor az ÖPE sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ők kezdeményezik rendkívüli közgyűlés összehívását.

A Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján Gyimesi Gábor elmondta: nem kizárt, hogy a Fidesz nyomására tett így Kővári.

Fogarasi Gábor szerint az ÖPE nevéből az „összefogás Pécsért” kapásból hiányzik, pedig a Jobbik kezdeményezése mögé minden más ellenzéki párt beállt, sőt, a megbeszélésen még így tett Kővári is.

- Ha ezek után azt mondom erről az emberről, hogy egy erkölcsi hulla, akkor finoman és úriemberként fogalmaztam – mondta Fogarasi. – Ezt a mutatványát négyévente előadja, most ismét bebizonyosodott, kinek az érdekeit szolgálja.

Egy igen teoretikus kérdés erejéig szóba került az eseményen Fodor Ibolya is. Gyimesi Gábor leszögezte: őt nem keresték meg, hogy írja alá az ominózus papírt és nem is fogják.