Fejlesztik a szociális ellátórendszert a komlói kistérségben

2017. augusztus 24. 11:52 2017. aug. 24. 11:52

A komlói kistérség 21 településén fejlesztik a szociális ellátórendszert 150 millió forintos európai uniós forrásból - tájékoztatta a mecseki város kistérségi többcélú önkormányzati társulása az MTI-t.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott, egy évig tartó fejlesztések a szociális területen dolgozók munkakörülményeit és az ellátásokat igénybe vevő több mint 30 ezer ember helyzetét egyaránt javítja - írták közleményükben.

A Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ és a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közös projektje az infrastruktúra fejlesztését, valamint új, eddig hiányzó szolgáltatások elindítását is tartalmazza. Minden érintett településen önálló ügyfélszolgálati irodákat alakítanak ki az önkormányzatok által biztosított helyiségekben, továbbá a szociális központ - folyamatosan növekvő létszámú - házi segítségnyújtó szolgálata új irodát kap Komlón - közölték.

A családsegítő és szociális központ a napi munkát jelentősen megkönnyítő integrált informatikai rendszert, új számítógépeket, valamint bútorokat kap. A komlói idősek klubjában az időskori szellemi leépüléssel küzdő betegek részére hoznak létre új csoportot, illetve a szenvedélybetegek közösségi ellátására alkalmas helyiséget alakítanak ki Komlón. Utóbbi gazdája az országosan is elismert INDIT Közalapítvány lesz - írták.