Orbánt nem mindenki látja annyira szívesen

2017. szeptember 1. 10:25 2017. szept. 1. 10:25

Molinókkal tiltakoztak pécsi egyetemi polgárok Orbán Viktor látogatása alkalmából.

"2017. szeptember 1-én, a PTE 650 ünnepségsorozat nyitó rendezvényére Orbán Viktor miniszterelnök is hivatalos. Mi, pécsi egyetemi polgárok felháborítónak tartjuk a miniszterelnök meghívását a pécsi középkori egyetem alapításának 650 éves évfordulójára. Ízléstelen és megalkuvó egy olyan politikussal együtt ünnepelni az egyetemet, aki kormányzása alatt ilyen sokat tett a felsőoktatás szétzüllesztéséért.

Az akció célja, hogy tiltakozzunk a forrásmegvonások, a politikai megbízott kancellárok kinevezése, a párt ideológiájának nem tetsző szakok és egyetemek elleni politikai támadások és az egyetemek központi vezérlése ellen. Mindezen intézkedések következtében a magyar felsőoktatás színvonala drasztikusan romlott, tovább csökkent a tudás szabadsága és az esélyegyenlőség, ami aláássa a társadalom demokratikus működését.

Egyetemi autonómiát, a források növelését és szabad oktatást követelünk! A tavaszi, CEU-ügy kapcsán kirobbant események megmutatták, hogy sok egyetemi hallgatónak, oktatónak és dolgozónak van elege a jelenlegi oktatáspolitikából" - áll a tiltakozók közleményében.