Az őszi fantomzavargások tömegoszlatására képzik a határvadászokat?

2017. szeptember 9. 14:33 2017. szept. 9. 14:33

A kapost.hu-nak arról számoltak be szemtanúk, hogy a somogyi megyeszékhelyen a tömegoszlatást gyakorolják a frissen toborzott határvadászok. Miközben a Fidesz zavargásokat vizionál az őszre. Mi lesz itt?

Elég ijesztő cikket közölt a kapost.hu. A kaposvári lapnak szemtanúk arról számoltak be, hogy „a Szent Imre (egykor Lenin) utcai, ma még átmenetileg Pártok Házaként is szolgáló épület udvaráról hangos vezényszavak, dobogás, riasztó zajok szűrődtek fel a még civil használatban lévő irodákba. Aki kinézett az ablakon, azt látta, hogy a szűk, erre amúgy alkalmatlan térben vagy százötven fő sisakban, műanyag páncélban, pajzsokkal, teljes felszerelésben a tömegoszlatást, rohamozást gyakorolja.”

A KAPOS-T szerint ráadásul a helyszíne teljesen alkalmatlan 150 fő gyakorlatoztatására. Az egykori munkásőr-objektum inkább múltidézésre jó, mint nagy létszámú rendőr gyakorlataira.

A lap párhuzamot vont a nem éppen határvadász feladat és aközött, hogy egyes fideszes vezetők véres utcai zavargásokat álmodtak meg az őszi időszakra.

(Címlapfotónk illusztráció, azon a debreceni határvadászok képzése látható, a fotót készítette: MTI/Czeglédi Zsolt)