33 fok is lehet ma, aztán itt a hidegfront

2017. szeptember 11. 08:32 2017. szept. 11. 08:32

Visszaosont a nyár erre a néhány napra, ma olyan meleg lehet, amire júliusban is elégedetten csettintettünk volna. Kedden azonban egy hidegfront emlékeztet arra, hogy már bizony ősz van.

Az Időkép prognózisa szerint szeptember 11-én még kitart a meleg, az ország déli felén a 33 fok sem kizárt.

Keddre virradóan azonban befut egy hidegfront, mely miatt már hajnalban többfelé eshet. A folytatásban az ország keleti, északkeleti részén van esély záporokra, zivatarokra, a szakemberek szerint azonban északnyugaton is elő-előfordulhat egy-egy kisebb eső.

Az eső mellett a szél is rontja majd az életérzést. A prognózis szerint feltámad az északnyugatira, nyugatira forduló szél, a Dunántúlon viharos lökésekre is készülni kell.

A front lehűlést is hoz, keleten lesz melegebb, arra 25 fok is lehet, lesznek olyan területek azonban, ahol a 20 fok is luxusnak számít majd.

Szerdára odébbáll a front, kisüt a nap, nem lesz eső, a szél viszont élénk marad. A hűvös hajnal után 20-25 fokig melegszik a levegő.

A csütörtök is szelesnek ígérkezik, de jóval melegebb lesz a szerdánál: 24-28 fokra van esély. A folytatásban aztán újabb hidegfront várható, előtte azonban ismét kapunk egy csipetnyi jó időt.