Megütötte a Tüke-sofőrt, hét hónap felfüggesztettet kapott

2017. szeptember 12. 11:04 2017. szept. 12. 11:04

Jogerősen hét hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a nőt a Pécsi Járásbíróság, aki még tavaly decemberben ütötte meg részegen az egyik pécsi helyi járatú busz sofőrjét.

A Pécsi Járásbíróság 2017. szeptember 7-én K.-né H. B. vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 7 hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Amint azt a bíróság szeptember 12-én közölte, a sértett férfi mint buszvezető áll munkaviszonyban a Tüke Busz Zrt. alkalmazásában, feladata közé tartozik az utazási feltételekben foglaltak betartása, betartatása is.

2016. október 31-én 22 óra körüli időpontban, Pécsett az egyik helyi járatú autóbuszt vezette a sértett, a belvárosból a Gyárváros irányába, amikor az egyik belvárosi megállónál megállt.

A bíróság közlése szerint a vádlott nő a fenti napon két férfivel együtt italozott a belvárosban, majd mindhárman a sértett által vezetett autóbuszra kívántak felszállni, azonban a vádlott olyan ittas volt, hogy a társai támogatták, mivel már járni sem tudott.

Amikor a gépjárművezető észlelte az erősen ittas vádlottat, felszólította, hogy szálljon le a buszról, mivel ilyen állapotban nem vehet részt a tömegközlekedésben. A vádlott ezt követően kiabált, a buszvezetőt szidalmazta és egy ízben, a sofőrt az utasoktól elválasztó plexin behajolva a jobb kezét megütötte. A vádlottat kísérő egyik férfi lesegítette őt a buszról, de a vádlott még akkor is kiabált és a buszsofőr felé köpött, de a plexit találta el, majd kísérőivel együtt távoztak a helyszínről. A buszsofőr a bántalmazás következtében nem sérült meg. Az ítélet jogerős.