Már nem tanácsadó Páva mellett Márta István

2017. szeptember 20. 08:18 2017. szept. 20. 08:18

Szeptember eleje óta már nem tanácsadója Páva Zsoltnak Márta István, aki 2015 szeptemberéig a Zsolnay Örökségkezelőt irányította. Márta megnövekedett feladataival magyarázta a döntést, de a pécsi csődhelyzet is ludas lehet a dologban.

Szeptember 3. óta Márta István már nem kulturális stratégiai főtanácsadója Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének - tudta meg a Zoom.hu.

A lapnak erről maga az érintett számolt be, mint mondta,

ettől függetlenül persze még mindent megteszek Pécsért és Pécs kulturális életéért, de már annyi dolgom lett Budapesten, hogy nem volt értelme hosszabbítani.

Márta István egyébként tavaly óta a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának kuratóriumi tagja, és a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke is 2003-tól.

Mint ismert, Márta István 2012-től vezette Pécsen a Zsolnay Örökségkezelőt, ám ennek éléről 2015. szeptemberével leváltották, helyét Vincze Balázs, a Pécsi Balett vezetője foglalta el.

Mártát azonban nem hagyták az út szélén, Páva Zsolt kulturális stratégiai főtanácsadója lett, havi bruttó 672 ezer forintért osztotta a tanácsokat. Ez egészen idén januárig állt fönn, akkor Páva havi bruttó 350 ezerre mérsékelte Márta István díjazását.

Mivel idén szeptemberrel már nem hosszabbították meg a szerződést, élni lehet a gyanúperrel, hogy a döntésbe az önkormányzat minimum 7,5 milliárdos hiánya is belejátszott.