A Biokom nagy nemzeti konzultációja

2017. szeptember 21. 08:16 2017. szept. 21. 08:16

Soros nélkül. Most a rádióban feszegették, hogy mennyire megkérdezték a lakosságot a szeptemberi menetrendről. Miután a jelzéseink szerint már kész volt a menetrend. Ahhoz képest a 90 hozzászólás mondjuk tülekedésnek számít.

Léhmann Ferenc, a Biokom közlekedési koordinátora beszélt a pécsi Rádió 1 műsorában néhány nappal ezelőtt a szeptember elsején bevezetett menetrendváltozásról.

Mint mondta: július 18-ától augusztus 17-éig 30 napos társadalmi egyeztetést tartott a társaság. Hozzátette: a beérkezett észrevételek 77%-át tudták a menetrendbe beépíteni, a többi vagy nem volt releváns, vagy csak többletköltségek árán megvalósítható. Összesen mintegy 90 észrevétel jött.

Hogy mi ezzel a baj?

Egyrészt, hogy több pécsi buszsofőr is azzal keresett meg minket, hogy már augusztus elején megkapták az ősztől érvényes fordákat (a részletes vonalak, illetve a hozzájuk rendelt járművek listáját – a szerk.), benne az új, átszabott járatokkal és minden egyébbel. Ezt az aggályunkat nekiszegeztük a cégnek, már vagy másfél hónapja, de nem válaszoltak. Helyette most a rádióban tolják, hogy mennyire beépítették az észrevételek háromnegyedét a szeptember elsején bevezetett menetrendbe.

Másrészt meg az a baj, hogy egy 145 ezres városban 90-en vették a fáradtságot, hogy egyáltalán megpróbáljanak beleszülni a dologba. Mondjuk ha tudják, amit most már mi is, ennyien sem erőlködnek.