32 egészséges fát pusztítottak el a harkányi strandfürdőben - nem tudni, miért

2017. szeptember 21. 14:37 2017. szept. 21. 14:37

Harminckét egészséges idős fát vágtak ki a harkányi strandfürdő területén, a lakosok értetlenül állnak az ügy előtt. Úgy tudni, még vagy egy tucatot kivághatnak.

Harminckét egészséges idős fát vágtak ki a harkányi strandfürdő területén az elmúlt napokban, és még vagy egy tucatot kivághatnak -a lakosság nem érti, miért kellett ezt tenni.

A Pécsi STOP megtudta, egyik-napról a másikra vágták ki a fákat, ráadásul annyira igyekeztek, hogy még a tönköket is kiszedték a földből. Egyik olvasónk fotókat is küldött a helyszínről, galériánkban ezeket láthatják.

[gallery="102" picture="8610"]

Úgy tudni, az önkormányzat és a fürdő vezetése jelenleg egymásra mutogat, hogy ki is rendelte el az egészséges és idős fák (van, amelyik 50 éves is elmúlt) kivágását.

Az is kérdéses, hogy ki végezte el a munkát, mert hiába van a fürdőnek kertészcsapata, és hiába van a városnak egy olyan cége, amely városgazdálkodással foglalkozik, a Pécsi STOP úgy értesült helyiektől, hogy egy külsős vállalkozás végezhette a fakivágásokat. Olyan külsős cég, amely vezetőjének viszont van harkányi kötődése, két cégben is vezető beosztásban van - erről is hallani a dél-baranyai fürdővárosban.

A Pécsi STOP megkereste a harkányi jegyzőt (fakivágási engedélyt a jegyző adhat ki), ha válaszol, újra jelentkezünk.