Sorra kapcsolták le a nekividámodott sofőröket

2017. szeptember 22. 11:44 2017. szept. 22. 11:44

Pécsett, Szederkényben és Máriagyűdön is ittas sofőröket fogtak a rendőrök, egyiküknek még jogsija sem volt.

Hajnali négykor a pécsi Vásárcsarnok előtt igazoltattak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő 22 éves kozármislenyi férfit. A gépkocsivezetőnél alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették.

Ugyanezen a napon 14 óra 30 perckor Szederkényben, a Pécsi úton ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő 38 éves máriakéméndi férfit, akinél az alkoholteszter szintén pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették.

Letért az útról és az árokba borult járművével szeptember 21-én 14 óra 45 perckor az 5701-es számú úton Máriagyűd közelében egy tehergépkocsit vezető 33 éves pécsi férfi.

A láthatóan ittas férfinál alkalmazott alkoholszonda igazolta az alkoholfogyasztást, ezért a rendőrök további mintavételre előállították. Az intézkedés alkalmával az is kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik. A balesetben senki sem sérült meg.

A sofőrök ellen az illetékes rendőrkapitányságok járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.