Metálhörgés a természet lágy ölén

2017. szeptember 23. 11:02 2017. szept. 23. 11:02

Megvan, hogy mi az, ami ugyanolyan kedves a legkeményebb fémzene és a természet rajongói fülének? Hát a szarvasbőgés. A közeljövőben két baranyai helyszínen is szervezett formában hallhatók a hazai erdők legbrutálabb vokalistái.

A nász idején a kifejlett bikák bőgésükkel hívják fel a szarvastehenek figyelmét. A szombat esti program során mi is ebbe a bőgésbe hallgathatunk bele szakavatott vadász segítségével – írja a Duna-Dráva Nemzeti Park honlapján.

A szarvasbőgés meghallgatása előtt a Fehér Gólya Múzeumban egy rövid ismertetőt hallgathatunk meg a szarvasok életmódjáról, trófeákat láthatunk, sőt, és szerintünk ez a program egyik csúcsa, bőgőkürt segítségével az abból előtörő hangokkal is megismerkedhetünk.

Mindezek után tehetünk sétát a közeli területekre és élőben is meghallgatjuk a szarvasbőgést. Ehhez szombaton este nyolcra kell a kölkedi Fehér Gólya Múzeumhoz érnünk.

Ha nem sikerült, vagy nem esik útba, Drávaszentesen szeptember 30-án lesz szarvasbőgés túra. A résztvevők a nemzeti park területén folyó vadgazdálkodásról hallhatnak előadást, és kis szerencsével az erdő királyainak hangját is meghallhatják. Mondjuk adhatták volna a Kis szerencsével szarvasbőgés túra nevet is az eseménynek, de azért így se rossz.

A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, kontaktok az alábbi linken.