Menekülteket üdültetnének Őcsényben - máris beindult a rettegés

2017. szeptember 24. 09:54 2017. szept. 24. 09:54

Hétfőn fognak falugyűlést tartani a Tolna megyei Őcsényben, miután kiderült, egy helyi vállalkozó felajánlotta ingatlanát a Migration Aid-nek, hogy ott menekültek üdülhessenek. A Jobbik egyből elkezdett rettegni, holott jórészt nőket és gyermekeket üdültetnek majd.

Menekültek üdültetése miatt bolydult fel a Tolna megyei Őcsény, a Jobbik már rá is repült a témára.

A teol.hu cikke szerint Szabó Balázs, a Tolna megyei sajtószóvivő Volner Jánossal, a párt alelnökével tartott sajtótájékoztatót az ügyben.

A cikk szerint Szabó az eseményen azt mondta, "már 2015-ben azt vizionálta, hogy az illegális bevándorlók megjelennek Szekszárdon, és lám, ez a kép valóság lehet. Volner János ezt azzal egészítette ki, hogy amíg sok magyar sem jut el a Balatonhoz, addig a migránsok utaztatásának sincs létjogosultsága, ráadásul Olaszországban, ahol szintén migránsokat üdültettek, riasztó esetek történtek."

Az őcsényi polgármester a teol.hu-nak elmondta, egyelőre nyolc fő öt napi üdültetéséről tud, jellemzően anyák jönnek gyermekekkel, arról azonban nem tud, hogy ez a későbbiekben is folytatódni fog-e.

Szabó János polgármester a lapnak azt is elmondta, ő úgy tudja, az állam oltalma alatt álló menekültekről van szó, akik a hatályos törvények értelmében szabadon mozoghatnak Magyarország területén.

Őcsényben hétfőn este hat órakor falugyűlést tartanak az eset miatt.