Baltával verte agyon volt párja élettársát, a nő asszisztált neki

2017. szeptember 25. 11:21 2017. szept. 25. 11:21

Úgy megverte volt élettársának barátját a frissen szabadult férfi Pécsett, hogy az a kórházban belehalt a sérüléseibe. A csavar az egészben, hogy a nő falazott neki, majd elfogásukig közösen bujkáltak a baranyai megyeszékhelyen.

Emberölés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen a Baranya Megyei Főügyészség, élettársának pedig bűnpártolás miatt kell felenie.

A férfi 2016. augusztusában szabadult a börtönből, ahova többek között azért került, mert volt élettársát bántalmazta.

Amíg a férfi a börtönben volt, barátnője új kapcsolatot alakított ki. A férfi szabadulását követően felvette a kapcsolatot volt párjával, többször találkoztak, a nő próbált albérletet szerezni a férfinak.

A bíróság szeptember 25-i közlése szerint a vádlott 2016. szeptemberében elment volt élettársának a lakásához. A nő új társa – a későbbi sértett – a férfit el akarta zavarni, ő azonban nem ment el, majd a lakásban közöttük vita bontakozott ki az asszony miatt. A vádlott megpróbálta a volt élettársát a lakásból kihúzni, míg a sértett ezt meg akarta akadályozni.

A vita során az aktuális élettárs egy kést vett elő, mellyel többször a volt élettárs felé szúrt. Ekkor az ököllel arcon ütötte a késsel hadonászó férfit, melynek következtében annak eltört az arccsontja, és el is esett. Ezután az elkövető a szobában található baltával három alkalommal a sértett fejére ütött.

Az eset után a nő hívta a rendőröket, de azt állította - valótlanul -, hogy a férfit ismeretlen személy bántalmazta. A tettes gyorsan lelépett, elbújt, majd a helyszínelést követően visszament a házba. Ott megmosakodott, a volt élettársa tiszta ruhát adott neki. Ezután a férfi és a nő közösen leléptek a helyszínről, és Pécsett bujkáltak, míg rendőrök 2017. január végén el nem fogták őket.

A közlemény szerint a sértett a bántalmazás következtében a kórházban elhunyt. A férfi cselekménye az emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas, míg volt élettársa bűnpártolást követett el.