A mélyárnyék miatt vágták ki a fákat a harkányi strandfürdő területén

2017. szeptember 25. 16:28 2017. szept. 25. 16:28

A mélyárnyék kialakulása miatt vágattak ki tucatnyi fát a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. területén, a munkálatokat a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. végezte el.

Az úgynevezett mélyárnyék kialakulása miatt vágattak ki tucatnyi fát a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. területén a múlt héten, ezzel akarták megakadályozni, hogy tovább terjedjen napfény híján a mohás, zuzmós vályogfelület. Mélyárnyék akkor keletkezik, mikor a túl sűrűn álló fák lombkoronája már nem engedi át talajszintre a napfényt.

Az Új Harkányi Hírek cikke szerint a területen található 1559 fatörzsből 26-ot jelöltek kivágásra, ebből eddig 16-ot döntöttek ki. A fáknál kiválasztási szempont volt, hogy sérült, alászorult, koronatörött, fagyléces, odvas erdei fa, vagy épp túlnőtt díszfáról van-e szó.

A fák kivágását a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. végezte (ők futottak be a legjobb ajánlattal a munkára), azt viszont a lapnak nem árulták el, hogy mennyiért vágták a fát hűs halomba.

A Városgazdálkodási Zrt-t Marosi András vezeti, aki a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. háromtagú igazgatóságának tagja, igazgatósági elnöke.