Három hónap után megoldódhat a siklósi útbeszakadás

2017. szeptember 26. 08:18 2017. szept. 26. 08:18

Nagy nehezen, három hónap után Belügyminisztérium elismerte Siklós vis maior-igényét, amit azután nyújtottak be, hogy még június 22-én a Malom utcában beszakadt az aszfalt és alatt egy üreg nyílt.

Szeptember 22-én lett három hónapos Siklóson a Malom utcában az aszfalt alatt keletkezett üreg, mely miatt a környék közlekedése eléggé megborult egész nyáron, mivel a területet lezárták a forgalom elől.

A siklósi önkormányzat már akkor vis maior támogatásra pályázott a Belügyminisztériumnál, ám a tárcát ez nem nagyon mozgatta meg. A városvezetés a munkálatokat 6,5 millió forintra saccolta, ehhez 1,9 millió forintos önerőt tudott biztosítani.

Szeptember közepén már arról szóltak a hírek, hogy ha a gödör/üreg negyedéves születésnapjáig, szeptember 22-ig nem érkezik semmi jelzés a Belügyminisztériumtól, akkor az önkormányzat saját kezébe veszi a munkálatokat.

A kormány honlapján szeptember 25-én azonban megjelent a 2017-es vis maior támogatások 10. ütemezése, ebben Siklós is szerepel, "út, közmű és műtárgyai, pince- partfal" címen 4,484 millió forintot utalnak ki a városnak.